aurangabad-tour-view1.jpeg
aurangabad-tour-view2.jpeg
aurangabad-tour-view3.jpeg

AURANGABAD SIGHTSEEING TOUR 

Aurangabad is a historic city in the Maharashtra state of India. The city is a tourist hub, surrounded by many historical monuments, including the Ajanta Caves and Ellora Caves, which are UNESCO World Heritage Sites, as well as Bibi Ka Maqbara and Panchakki. The administrative headquarters of the Aurangabad Division or Marathwada region, Aurangabad, is said to be a City of Gates and the strong presence of these can be felt as one drive through the city. In 2010, the Maharashtra Tourism Minister declared Aurangabad to be the tourism capital of Maharashtra It is also one of the fastest growing cities in the world

Aurangabad Tour Details

Located about 30 Kilometers from Aurangabad, these caves are known for the genius of their sculptors. Ellora first appears to the visitors as an irregular ridge of rock rising vertically from the ground. The cave complex is multicultural, as the caves here provide a mix of Buddhist, Hindu, and Jain religions. Ellora represents some three hundred years of great experiments carried out by different faiths with their very different iconography and structural compulsions.

Ellora: 14 km

Itinerary

Location: Aurangabad       Duration: 8-10 Hrs

Pick up at 08:00 AM in the morning from Hotel. Around half an hour drive reach Ellora Caves

Do Sight Seeing at Ellora Caves. In return visit Daulatabad Fort, Bibi Ka Maqbara, Panchakki, Ghrishneshwar    Temple (Optional) & City. Return back by evening around 18:00 PM & drop to Hotel.

Highlights

Ellora: 14 km.The Caves Temples of Ellora. Daulatabad Fort: 7 km and Chini Mahal or Chinese Palace.

Bibi Ka Maqbara: 5 km  Panchakki: 4 km  Ghrishneshwar Temple: 17km

Additional Information

Ajanta caves closed on Monday & Ellora caves closed On Tuesday.

Food Guide for Lunch /Dinner :

Aurangabad City  - Atithi Rooftop Restaurant /Angeethi Restaurant/China Town - At Amarpreet Hotel /Indiana Rest /Apoorva Rest /Hotel Rama International /Hotel Taj Residency /Citrus Cafe - Hotel Lemon Tree /  Tandoor, Mainland  China

At  Ellora -Kailash Restaurant and At Ajanta - MTDC Restaurant Ajanta

Tariff

On Request

Questions and Answers on Aurangabad City Tour

1) Why is Aurangabad important for tourists?

ANS-:Aurangabad has had a unique place in the History of India Since ancient times. During the Rashtakutas period, Ajanta and Ellora Caves were created. In the Medieval Period, Aurangabad was the Main trading and Buddhist Centre of learning. In Sultanat Period even Daulatabad Fort near Aurangabad was declared the Capital of India. During the Mughal period, Aurangabad was the Centre of Mughal Power in South India. All major Military operations were organized from Aurangabad. Ancient Caves, Daultabad Fort, Bi-Bi-Ka Maqbara, Lonar Carter, Ghrisgnehwar Jyotirlin Temple, Shirdi Shrine, and Jayakwadi Dam, Sant Dnyaneshwar Garden, Sant Eknath Maraj Samadi Mandir, and Jaikwadi Bird Sanctuary are all important tourist places in and around Aurangabad. Other Important Tourist places like Shirdi-Sai-Baba-Samadhi Mandir, Nashik, Trimbakeshwar, Bhimashankar, Pune, and Mumbai are close to Aurangabad and various tour options are available. Contact us for more tour options for starting a tour from  Aurangabad. 

2) How To travel to Aurangabad?

ANS-: Aurangabad is a major city in Maharashtra and an important Tourist place. It is well connected by Road, Train, and flight with all major cities of India.

3) Is cheap accommodation available in Aurangabad?

ANS-: In Aurangabad, Budget and standard hotels are available whose tariff is between Rs 500-1800/- per day per room.MTDC Maharashtra has standard accommodation Hotel facilities near Aurangabad Railway Station,  Ajanta, and Ellora Caves for Booking please Contact Us

4) What are the important tourist places in and around Aurangabad?

ANS- Details are given in Answer to Question 01

5) Is Car rental Services reliable and safe in Aurangabad?

ANS-: Yes, Aurangabad is an International tourist Centre. The hotel and Travel industry is well developed and handles tourists from All Countries and regions of India.   

6) Is Govt of Maharashtra accommodation facilities are there in Aurangabad?

ANS-: Details are given in Answer to Question No -03

7) How many days are required to cover all tourist places in and around Aurangabad?

ANS-: To cover all Tourist places in and around Aurangabad 04 Nights 05 Days period is suitable. For details regarding various tour options in Aurangabad and nearby places please Click here.

8) What about food facilities in Aurangabad?

ANS-: In Aurangabad, all types of food are available right from Simple Marathi-style food to Marawadi food, North Indian, South Indian, and Continental food. For all food availability, you can contact your hotel or take the help of your driver they will guide you

9) Language is spoken in Aurangabad?

ANS-: Aurangabad is a district place in Maharashtra. Marathi, English, and Hindi are common languages used by people.

10) Is Aurangabad safe for Foreign tourists?

ANS-: Yes 100 Aurangabad is Safe for Foreign tourists. Local people know English, Hindi, and Marathi languages. Hotels, Travel Agents, and Taxi drivers are all cooperative and friendly with the tourists. For any difficulty encountered in Aurangabad please Contact Us for Help. and guidance

TOUR BOOKING FORM

Thanks! Message sent.

Aurangabd sightseeing tour,Aurangabd City Tour,Aurangabad sightseeing,aurangabad tourist places, tourist places near aurangabad, aurangabd,tourist attraction in aurangabad, aurangabad,Pavan Chakki,bibi-ka-makbara, daulatabad fort,  Ghrishneshwar mandir,ellora caves,cavesaurangabad city tour,aurangabad city tour package, aurangabad tourist sightseeing, aurangabad sightseeing,sightseeing tour of aurangabad,aurangabad city visit place,z p Aurangabad,aurangabad sightseeing itinerary,aurangabad tourist places,tour, places,aurangabad tours and travels, aurangabad tourist places open,aurangabad tourist places in Marathi,aurangabad tourist map,aurangabad tourist places map, aurangabad tourism news,aurangabad tour packages,aurangabad tour places,aurangabad tour and travels,aurangabad tour plan, aurangabad tour guide,aurangabad tour itinerary, aurangabad tour operators,tour agency Aurangabad,tour agents Aurangabad,  aurangabad city tour bus,aurangabad mtdc bus tour,aurangabad city tour,aurangabad city tour package, ihm aurangabad campus tour, aurangabad day tour,aurangabad one day tour package,  aurangabad ajanta ellora tourpackage,aurangabad ajanta ellora tour,ellora  aurangabad for tourism,aurangabad to goa tour package, aurangabad tour package,aurangabad tour in hindi language,aurangabad,aurangabad tour images,mumbai aurangabad tour itineary, itinerary,aurangabad tour my india,aurangabad tour kesari,aurangabad to kerala tour packages, aurangabad to kedarnath tour package, aurangabad local tour,aurangabad local tour packagesaurangabad tour from Mumbai,aurangabad to manali tour package,aurangabad to mahabaleshwar tour package,aurangabad tour package from Mumbai,aurangabad near tourist places,tour of Aurangabad,aurangabad tourism places,aurangabad bihar tourist places,near aurangabad tourist places,aurangabad to shimla tour package,aurangabad sightseeing tour,shirdi aurangabad tour package, aurangabad to tour package,tour to Aurangabad,aurangabad to zaheerabad train,aurangabad tozaheerabaddistance,aurangabad to zahirabad train,train,ellora aurangabad trip,aurangabad 1day tour,auranabad 2 days tour,aurangabad flightto delhi,aurangabad train,aurangabad tour,tourism,tour,tour package.